Konačno na slobodi: Ležao nevin u zatvoru 22 GODINE, iako je pravi ubica PRIZNAO ZLOČIN

Autor:

Svet

02.08.2019

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Miler iz Filadelfije koji je proveo više od dve decenije u zatvoru zbog ubistva koje nije počinio konačno je oslobođen, 17 godina nakon što je drugi muškarac priznao zločin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Miler (44) je oslobođen u sredu, nakon 22 godine života iza rešetaka. Okružen porodicom Miler se obratio javnosti ispred zatvora u Mahanoju i rekao da je osećaj novostečene slobode “nadrealan”.

- Presrećan sam što me konačno čuju nakon toliko godina. Radujem se odrescima i posetama zoološkom vrtu sa nećakom – rekao je Miler.

Miler je osuđen 1998. zbog ubistva čoveka na parkingu 1996, iako nije bilo fizičkog dokaza da je umešan. Ključni svedok protiv njega, Dejvid Vilijams, priznao je naknadno više puta da je on pravi ubica i čak je poslao pismo Milerovoj majci u kojem se izvinio zbog laganja.

Vilijams je porekao svoje svedočenje na preliminarnom saslušanju Milera 1997. i ponovo je porekao na suđenju godinu dana kasnije, ali je porota ipak osudila Milera. Vilijams je 2002. napisao pismo izvinjenja Milerovoj majci.

- Ne mogu da živim sa ovim na mojoj savesti. Vaš sin nije bio umešan u taj zločin, nije čak ni bio tamo - napisao je on.

Ali, ništa od toga nije bilo važno. Sud je odbio Milerove žalbe, pozivajući se na procedure i ukazujući da Vilijams nije bio ubedljiv kad je porekao svoje svedočenje i priznao zločin.

Miler je pre oko osam godina kontaktirao organizaciju Projekt nevinost Pensilvanija da mu pomognu oko žalbe. Kancelarija okružnog tužioca Filadelfije se složila sa Milerovim advokatima da je proces protiv njega bio manjkav i da njegova presuda više ne može da se održi, nakon čega je Miler oslobođen.

Tužioci nisu rekli da li planiraju da dignu optužnicu protiv Vilijamsa, niti da li veruju u njegovo priznanje da je on ubica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading