Putinova poslanica urnisala NATO: Uništavanje suverenih država poput Jugoslavije - TO JE JEDINO ŠTO ZNAJU!

Autor: informer.rs, Republika

Svet

07.08.2019

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Državne dume i bivši glavni tužilac Krima, Natalija Poklonska, nazvala je "fenomenalnim" saopštenje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, da je borba između velikih sila za globalnu prevlast bila razlog referenduma na Krimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prijatelj Srbije: Natalija Poklonska

- A šta je sa ljudskim pravima i slobodama, demokratijom i svim ostalim? Verovatno u kontekstu globalizma to više nije važno. Razbijanje, uništavanje i gutanje suverenih država poput Jugoslavije - to je jedini način i put za takve svetske hegemone, sa njihovom sramnom silom. Mi, Krimljani, u 2014. godini iskoristili smo svoje pravo na samoopredeljenje i zaštitu života od nadolazećih radikala s Majdana i nismo razmišljali o bilo kakvoj globalnoj superiornosti, za razliku od generalnog sekretara NATO - saopštila je Poklonska.

Poklonska je sugerisala da tvrdoglavo nepriznavanje ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom ukazuje na prisustvo kompleksa inferiornosti Sjedinjenih Američkih Država pred velikom državom Rusijom.

 

 

Član Saveta Federacije Aleksej Puškov je saopštio da je izjava Stoltenberga potvrdila planove SAD-a i NATO-a da poluostrvo koriste u strateške svrhe.

- Stoltenberg je priznao da su Sjedinjene Američke Države i NATO zemlje imale pretenzije na Krim i Sevastopolj, za koje su sanjale da će ih pretvoriti u svoju pomorsku bazu, u slučaju da je neko sumnjao u to - saopštio je Puškov.

Senator sa Krima Olga Kovitidi nazvala je stav generalnog sekretara NATO-a po pitanju Krima pristrasnim. Prema njenom mišljenju, jedinu ispravnu odluku doneli su stanovnici poluostrva.

- Nismo dozvolili rat, uništavanje republike, njene nacionalne tradicije, kulturne vrednosti i pretvaranje poluostrva u strateški most NATO na Crnom moru blizu granica Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading