Pokazali mu gde mu je mesto: Putin, Makron i Merkelova očitali lekciju ukrajinskom predsedniku

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.08.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron očitali su Kijevu "tešku lekciju", piše ukrajinski list "Glavred".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Autor članka navodi da su, odbijajući poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za hitan sastanak o Donbasu, lideri vodečih sila pokazali da ne nameravaju da se okupljaju na njegov prvi poziv ako on nema nikakve konkretne predloge.

List ističe da je lider Ukrajine "neiskusni populista", koji ne razume ulogu diplomatije na međunarodnoj sceni i oslanja se na lični pristup. Ozbiljni politički lideri, po mišljenju autora materijala, naprotiv, sprovode svoju spoljnu politiku preko profesionalnih diplomata.

- On (Zelenski) još uvek nema sopstvenu viziju i sopstvenu strategiju. On ne zna šta da radi u Donbasu, šta da ponudi društvu. Kao rezultat toga, Zelenski se ponaša situaciono, pokušavajući da udovolji svima i uglavnom brinući o svom rejtingu - ističe se u članku.

 

 

Zelenski je ranije izjavio da je razgovarao telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom zbog situacije u Donbasu i zatražio od njega da "utiče na tu stranu", imajući u vidu samoproglašene republike Donjecka i Luganska. Razgovor je održan nakon pogibije četiri ukrajinska vojnika u Donbasu, kako smatra Kijev, pod paljbom snaga DNR i LNR, mada Donjeck i Lugansk negiraju svoje učešće u incidentu.

Zelenski je u telefonskom razgovoru sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom pozvao lidere "Normandijske četvorke" da se hitno sastanu kako bi se dogovorili o narednim koracima usmerenim na konačno rešenje sukoba u Donbasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading