"Želimo punu istagu o Epstajnovoj smrti"

Autor: Tanjug

Svet

13.08.2019

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je punu istragu o okolnostima smrti milijardera Džefrija Epstajna u federalnom zatvoru na Menhetnu, gde je čekao suđenje za za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džefti Epstajn

- Kažemo da želimo istragu. Želim punu istragu i to ću apsolutno zahtevati. To naš državni tužilac, naš sjajan državni tužilac radi. On sprovodi punu istragu - rekao je Tramp novinarima u Nju Džersiju, prenosi Rojters.

Državni tužilac Vilijam Bar prethodno je obećao da će sprovesti istragu o Epstajnu i posle njegove smrti i naložio inspektorima ministarstva pravde da se time pozabave.

Američki mediji su preneli da je Epstajn u subotu izvršio samoubistvo u zatvoru i da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.

 

 

Epstajn je bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, a prijateljima je smatrao predsednike Donalda Trampa, Bila Klintona i britanskog princa Endrjua.

Nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula, a izjasnio se da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading