Tramp oduševljen Tviterom: Neverovatan način komunikacije

Autor: Tanjug

Svet

15.08.2019

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp je u inervjuu radiostanici WGIR govorio o tome kako koristi Tviter kao platformu za razmenu poruka i ispričao je kako je u došao na ideju da pozove severnokorejskog predsednika da se sastanu 29. juna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Dok sam leteo za Južnu Koreju pala mi je na pamet ideja: znate šta? Idem u Južnu Koreju, u blizinu Severne Koreje, baš blizu granice - naveo je Tramp, a prenela južnokorejska agencija Jonhap.

Kako je ispričao, on preko tvitera pozvao Kim Džong Una da se sastanu u demilitarizovanoj zoni, a on ga je nakon desetak minuta pozvao telefonom.

- Neverovatan način komunikacije - prokomentarisao je Tramp Tviter.

Prisetio se i da je pomislio da nema šanse da neko zna kako da dođe do Kim Džong Una, pa je zato na Tviteru napisao: "Hej, idem u Južnu Koreju. Ako želite da se sastanemo na par minuta, hajde da se sastanemo".

I severnokorejski predsednik ga je pozvao i, kako kaže, imali su dobar sastanak.

 

 

A u postu na Tviteru koji je doveo do sastanka dvojice lidera 30. juna pisalo je: "Dok sam tamo, ako lider Severne Koreje Kim vidi ovo, voleo bih da se sastanem sa njim u demilitarizovanoj zoni, samo da se rukujemi o da se pozdravimo".

Dvojica lidera su razgovarala oko sat vremena i dogovorila se da ponovo počnu pregovore na nivou radnih grupa o programu denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Ti razgovoi tek treba da budu održani jer Pjongjang protestuje zbog zajedničkih vojnih vežbi SAD i južne Koreje i ne želi da započne razgovore dok one traju.

Severna Koreja je od 25. jula sprovela pet rundi testiranja balističkih raketa, ali je Tramp izjavio da nije zabrinut zbog toga.

- Radujem se da vidim Kim Džong Una u ne tako dalekoj budućnosti - napisao je američki predsednik u subotu na Tviteru. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading