Pedofilija do Zagreba: Epstajn imenovao Borisa Nikolića za izvršioca testamenta, ne Trampa i Klintona!

Autor: Republika

Svet

20.08.2019

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džefri Epstajn nije imao mnogo ljudi kojima bi se mogao obratiti u poslednjim danima. Kada mu je bila potrebna podrška za obradu imovinske dokumentacije, u svom testamentu imenovao je izvršioce svoje poslednje volje, a jedan od njih je i - Boris Nikolić, koji je studije medicine završio u Zagrebu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džefri Epstajn

Iako je već pisano kako je Epstajn podvodio decu američkim predsednicima - trenutnom Donaldu Trampu i bivšem Bilu Klintonu, iako ima fotografije iz vremena kada se družio sa njima, nije jasno zašto onda nije njih dvojicu imenovao za izvršioce testamenta, s obzirom na to da je reč o najmoćnijim ljudima na svetu koji svakako mogu da izvrše šta hoće bez ikakve kazne, već je kao potencijalnog izvršioca poslednje volje odabrao "običnog" Borisa Nikolića.

Epstajn je poslednju volju potpisao 8. avgusta. Navodno se ubio (ili je ubijen) u zatvoru samo dva dana kasnije, čekajući suđenje. U testamentu nisu navedeni nikakvi naslednici, a svu imovinu kompanije Epstajn trebalo bi da preuzme fondacija pod nazivom "The 1953 Trust".

Milioner je u svom testamentu najpre imenovao Darena K. Indajka i Ričarda D. Kana za sprovođenje njegove poslednje volje, ali u dokumentu stoji da ako dvojica pomenutih budu na bilo koji način sprečeni da to urade, ili tako nešto eventualno ne žele, tada bi to trebalo da uradi Boris Nikolić.

Foto: Last Will & Testament of Jeffrey E. Epstein
Deo testamenta Džefrija Epstajna u kojem ovlašćuje i Borisa Nikolića kao izvršioca testamenta

Nikolić je, međutim, rekao da je bio "šokiran" pošto je čuo da je uključen u Epstajnov testament.

- Nisam konsultovan o tim stvarima i uopšte nemam nameru da izvršavam ove dužnosti - navodi se u saopštenju njegovog portparola.

 

 

I samo jedno pitanje - da li ste čuli ikada nekog saradnika, drugara ili poznanika pedofila da je potvrdio prisno poznanstvo sa istim, priznao poslovne veze ili iskreno pričao o zajedničkim fotografijama sa mnogih proslava kojima su prisustvovali? Daleko od toga da je Nikolić išta od tih saradnika, drugara ili poznanika, nego samo pitamo uopšteno onako...

Epstajn je bio "težak" 577 miliona dolara, a za sprovođenje njegove poslednje volje određeno je 250.000 dolara.

Ko je Boris Nikolić?

Boris Nikolić je osnovne studije medicine završio na Univerzitetu u Zagrebu, a postdiplomske na Harvardu. Pominju ga kao bivšeg savetnika Bila Gejtsa za nauku. 

Nikolić je bio deo kruga naučnika koje je Epstajn poslednjih godina podržavao, posebno na projektima u biotehnologiji. Bio je imunolog koji je svoj postdoktorski posao radio na Harvardu, krećući se u dobro povezanom društvenom i akademskom svetu kojem je Epstajn bio menadžer u okviru raspolaganja finansijama.

Nikolić je takođe direktor i suosnivač "Biometriks kepitol partners" sa sedištem u Sijetlu u SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading