Merkelova napušta politiku, a evo šta će da radi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.08.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel nagovestila je danas da bi mogla da se vrati u akademsku karijeru po isteku trenutnog mandata 2021. godine. "Svi fakulteti koji su mi dodelili počasne doktorate mogu da očekuju poziv od mene kada više ne budem kancelarka", izjavila je Merkel u HHL školi za menadžment u Lajpcigu, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Tamošnjim studentima poručila je da će sledeći put kada uđe u obrazovnu ustanovu ostati duže, nasuprot današnjem kratkom govoru. Rojters navodi da se već dovodi u pitanje da li će Merkelova u celini istrajati u svom mandatu.

Koalicionim partnerima i njenoj stranki preti gubitak podrške zbog rasta popularnosti ultradesničara, što će dovesti do još većih tenzija, navodi agencija.

Merkelova je već prošle godine odstupila sa liderske pozicije u svojoj Hrišćansko-demokratskoj uniji posle loših rezultata na parlamentarnim izborima i već tada najavila da će joj ovo biti poslednji mandat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading