POSLE RAZMENE ZAROBLJENIKA: Putin i Zelenski razgovarali o daljim koracima

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

07.09.2019

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarali su telefonom nakon obavljene razmene ruskih i ukrajinskih zatvorenika i pozitivno su ocenili taj događaj, saopštio je Kremlj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Data je pozitivna ocena o oslobađanju i predaji lica koja su bila zatvorena u Ukrajini i Rusiji. Naglašen je, pre svega, humanitarni aspekt te akcije, koja ima veliki značaj za normalizaciju i ozdravljenje bilateralnih odnosa - naveo je Kremlj.

Ruski predsednik je ukrajinskom kolegi rekao da je potrebno na odgovarajući način pripremiti samit u "normandijskom formatu“, kako bi on zaista doprineo realizaciji Minskog sporazuma.

 

 

- Tokom razmene mišljenja o perspektivama organizovanja samita 'normandijske četvorke' predsednik Rusije je naveo da je neophodno nastaviti svestranu pripremu kako bi novi sastanak u tom formatu dao rezultate i realno doprineo ispunjavanju postojećih dogovora na najvišem nivou, pre svega, minskog kompleksa mera - naglašeno je iz Kremlja.

U saopštenju se dodaje i da su se Putin i Zelenski dogovorili da nastave kontakte. Šefovi država su naglasili važnost poštovalja primirja, kao i doslednog povlačenja snaga i sredstava na liniji razgraničenja suprotstavljenih strana.

Danas su avioni sa Rusima i Ukrajincima, oslobođenim u okviru dogovora Moskve i Kijeva o razmeni zatvorenika, sleteli u rusku, odnosno ukrajinsku prestonicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading