Ukrajinski predsednik: Neću da budem uvučen u izbore u SAD

Autor: Tanjug

Svet

25.09.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski danas je izjavio da ga američki predsednik Donald Tramp nije podstakao da istraži njegovog političkog rivala, bivšeg potpredsednika SAD ali i potencijalnog kandidata na predstojećim izborima Džoa Bajdena, dodajući da ne želi da bude umešan u američke izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Zelinski

- Ja ne želim da budem uvučen u demokratske, otvorene izbore u SAD - rekao je Zelenski, preneo je Rojters.

- Mislim da smo imali dobar telefonski razgovor, normalan, razgovarali smo o mnogim stvarima...mislim da kada ga (transkript) pročitate, vidite da me niko nije podsticao na nešto - kazao je Zelenski o svom razgovoru sa Trampom.

Američko ministarstvo pravde objavilo je danas suštinu transkripta telefonskog razgovora u kojem je predsednik Donald Tramp zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading