Kurt Volker podneo ostavku posle prijave uzbunjivača

Autor: Tanjug

Svet

28.09.2019

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Ukrajinu, Kurt Volker, podneo je ostavku, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

RepublikaFoto: youtube.com/CGTN America
Kurt Volker

Volkerovo ime pominje se u prijavi uzbunjivača iz obaveštajne zajednice, koja je objavljena u četvrtak, a u kojoj se za njega kaže da je pokušao da "umanji štetu" napora advokata Donalda Trampa, Rudija Ðulijanija, da izvrši pritisak na Ukrajinu da istraži demokrate.

Britanska agencija podseća da je Volker obavljao funkciju specijalnog izaslanika predsednika za Ukrajinu od 2017. godine, da nije radio puno radno vreme i da za to nije bio plaćen.

Stejt department se ovim povodom do sada nije oglasio.

Demokrate u Predstavničkom domu, koje sprovode istragu o opozivu predsednika SAD, tražile su da Volker svedoči pred Kongresom u vezi sa telefonskim pozivom od 25. jula, u kojem je Tramp ohrabrivao ukrajinskog predsednika da istraži njegovog potencijalnog predsedničkog rivala Džozefa Bajdena.

Stejt pres, studentska publikacija Univerziteta u Arizoni, prva je objavila da je Volker podneo ostavku. Taj univerzitet, napominje Rojters, podržava "tink-tenk" instituciju gde je Volker izvršni direktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading