Džonson napravio haos, pa zvao kraljicu: Izvinite što sam vas osramotio!

Autor: Tanjug

Svet

30.09.2019

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je telefonom kraljicu Elizabetu Drugu i izvinio joj se što ju je osramotio, odmah nakon što je Vrhovni sud presudio da je suspenzija parlamenta na njegov zahtev neustavna, otkrili su danas britanski mediji, a Džonsonova kancelarija samo je potvrdila da je razgovora bilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Izvor iz Džonsonovog kabineta izjavio je da je premijer pozvao kraljicu čim je bio u mogućnosti, kako bi joj rekao koliko mu je žao, nakon što je presuda doneta u prošli utorak, prenosi Sandej tajms.

Presuda je navodno dovela do pogoršanja odnosa između kraljevske palate i Dauning strita 10.

- Kraljevska porodica i to najviši nivo porodice, nije impresionirana onim što se dešava - rekao je izvor iz palate.

U medijima se navodi da se Džonsonu u kraljevskoj palati sada ne veruje u istoj meri koliko i bivšem premijeru Dejvidu Kameronu, čiji su memoari, objavljeni prošle nedelje, takođe izazvali nezadovoljstvo Bakingemske palate.

Kameron je u svojoj autobiografiji otkrio da je 2014. godine kontaktirao sa zvaničnicima palate i da je predložio da kraljica reaguje tokom kampanje za referendum, nakon što se uspaničio zbog prognoza da će se većina glasača izjasniti za Bregzit, prenosi Dejli mejl.

Izvori iz palate kritikovali su to otkriće, ističući da curenje poverljivih podataka može da šteti odnosima dve strane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta

Izvor BBC njuza je naveo da nije ni u čijem interesu da konverzacija između premijera i kraljice bude javna i da je zbog toga teško da će odnosi napredovati.

- Teško je reći na koga je kraljevska porodica više ljuta, na Džonsona ili na Kamerona - rekao je izvor Sandej tajmsa.

Portparol Džonsonovog kabineta potvrdio je da je premijer razgovarao sa kraljicom posle odluke Vrhovnog suda, ali nije mogao da kaže da li se izvinio.

Britanski premijer je posle izricanja presude održao i konferencijski sastanak sa članovima kabineta, koji je trajao oko 30 minuta.

On je ministrima rekao da nije saglasan sa odlukom Vrhovnog suda, ali da poštuje nezavisnost pravosuđa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading