Štrahe se povlači iz politike

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.10.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijan Štrahe preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Hajnc-Kristijan Štrahe

Štrahe je, na konferenciji za štampu, rekao da stavlja u mirovanje članstvo u FPO, kao i da se neće baviti politikom, sve dok se ne rasvetli afera zbog koje je morao da ode sa političkih funkcija.

Rekao je da to čini kako bi sačuvao jedinstvo FPO i sprečio podelu stranke.

Štraheu je, prema najavi funkcionera te stranke, pretila suspenzija, ili čal isključenje iz stranke, jer ga smatraju krivim za veliki gubitak na prevremenim parlamentarnim izborima.

- Što se tiče optužbi na moj račun mogu samo da ponovim da one nisu ispravne i da ću učiniti sve da osiguram rasvetljavanje. Treba sačekati rezultate te istrage, a ne unapred nekog osuđivati - kazao je Štrahe.

Pojasnio je da se neće baviti politikom dok se sve ne rasvetli, već da će se posvetiti porodici, koju želi da zaštiti od daljih napada.

Predsedništvu FPO poželeo je da iskreno analiziraju izborni rezultat i da donesu odluke za budućnost stranke, jer je važno da FPO ostane važan faktor za zemlju i građane.

Jedinu kritiku koju je uputio FPO jeste da niko sa njim iz vrha nije razgovarao.

Uoči njegove konferencije za štampu kružile su brojne spekulacije o daljoj sudbini Štrahea, koje su ukazivale na mogućnost podela u FPO i osnivanje nove stranke.

Tako se pred njegovo obraćanje na internetu pojavila i stranica "lista Štrahe".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading