Uspaničili se: FBI u Vašingtonu preko oglasa regrutuje ruske špijune

Autor: Tanjug

Svet

03.10.2019

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki istražni biro obajvljuje oglase na "Fejsbuku" za područuje Vašingtona koji su navodno osmišljeni za regrutovanje ruskih špijuna kao i onih koji su upoznati sa njihovim delovanjem, piše Si-En-En.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Jedan od oglasa prikazuje fotografiju devojke na dan njene mature zajedno sa porodicom sa pratećim tekstom na ruskom: "Za tvoju budućnost, za budućnost tvoje porodice".

Na drugom se nalazi slika šahovske table sa porukom na ruskom: "Zar nije trenutak da povučeš potez?"

Oglasi vode na Fejsbuk stranicu FBI za područje Vašingtona gde se na engleskom i ruskom navode detalji o obevaštajnom timu i kancelarijama Biroa u američkoj prestonici. "Dođite lično kod nas", poručuje se.

FBI nije potvrdio detalje u vezi sa kampanjom - koliko je ljudi videlo oglas i da li se neko na njih javio.

- Na možemo da damo komentar osim da istaknemo da Rusija ima veliki broj obaveštajaca u svojim diplomatskim predstavništvima širom sveta - rekao je Alan Koler, specijalni agent FBI zadužen za kontraobaveštajno odeljenje u Vašingtonu.

Kako je dodao, veoma su aktivni i i predstavljaju sigurnosni rizik za SAD i naše saveznike.

- FBI će koristiti sva legalna sredstva kao bi locirao osobe koje bi svojim informacijama mogli da pomognu očuvanju SAD od pretnji po nacionalnu bezbednost - zaključio je Koler.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading