Džonsonova poslednja ponuda Makronu: Prihvatite kompromis, ili izlazimo iz EU bez sporazuma

Autor: Tanjug

Svet

06.10.2019

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson zatražio je od francuskog predsednika Emanuela Makrona da "pogura" da se obezbedi sporazum o Bregzitu, saopštio je sinoć Džonsonov kabinet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džonson i Makron

Džonson je Makronu rekao i da Evropska unija ne bi trebalo da se uljuljkuje u pogrešno uverenje da će Velika Britanija ostati u EU i posle 31. oktobra, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Džonson je o svom predlogu Bregzita razgovarao sa Makronom i portugalskim premijerom Antoniom Kostom.

- Ovo je prilika da se postigne dogovor. Dogovor koji podržavaju parlamentarci i sporazum koji podrazumeva kompromise na svim stranama. Britanija je napravila veliku, važnu ponudu, međutim vreme je da i Evropska komisija pokaže volju za kompromisom. Ukoliko se to ne desi, Britanija će napustiti EU bez sporazuma - rekao je dobro obavešteni zvaničnik iz Dauning strita.


Kako se navodi, dok se približava krajnji rok, 31. oktobar, Džonson sve česće pominje da neće biti još jednog odlaganja Bregzita, ali i da neće prekršiti zakon koji ga prisiljava da zahteva ponovni postupak, ako do 19. oktobra nije dogovoren sporazum o povlačenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading