Tramp čestitao 800 godina autokefalnosti SPC!

Autor: Tanjug

Svet

10.10.2019

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je jubilej 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodom proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu - naveo je Tramp u pismu episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

- Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama - napisao je prvi čovek SAD.


Američki predsednik naglasio je da je eparhija SPC u Americi u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

- Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i bog vas blagoslovio - zaključio je Donald Tramp u pismu.

Kako se saznaje, sa adrese srpskih episkopa u Americi pismo je stiglo sredinom aprila, a ovim gestom američki predsednik ukazao je veliku čast Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim eparhijama.


- Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkom administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje - kaže izvor iz SPC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading