Oglasio se Bajdenov sin Hanter: Evo šta je rekao o aferi koja trese SAD

Autor: Tanjug

Svet

13.10.2019

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden, sin bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena oglasio se prvi put nakon kritika koje je na njegov račun izgovorio američki predsednik Donald Tramp, i branio svoje poslovanje u Ukrajini i Kini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hanter Bajden sa ocem i sestrom

Bajden je preko advokata naveo da namerava da podnese ostavku na članstvo u upravi kineske kompanije i da ako njegov otac pobedi na predsedničkim izborima, neće raditi u stranim firmama, prenose agencije.

- Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno. Nije smatrao da je primereno razgovarati o njima sa ocem te to nije ni učinio - navedeno je u saopštenju.

Bajden je ranije podneo ostavku u ukrajinskoj energetskoj kompaniji.


Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je u okviru procedure za opoziv protiv Trampa, istragu o tome da li je on time što je zatražio istragu o poslovima Bajdenovog sina, pokušao da iskoristi pomoć Ukrajini kao sredstvo pritiska na predsednika Volodimira Zelenskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading