Erdogan ne haje za upozorenja Zapada: Nastavićemo invaziju ne obazirući se na pretnje! Naša bitka će se nastaviti sve do konačne pobede

Autor: Tanjug

Svet

14.10.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je vojna ofanziva Turske na severoistoku Sirije vitalna za Tursku, kao i njena vojna intervencija na Kipru iz 1974. godine, preneo je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan je rekao da Turska neće odustati od ofanzive na kurdske borce na severoistoku Sirije, "bez obzira na to šta neko kaže" i dodao da će se bitka nastaviti sve dok se ne postigne "konačna pobeda", preneo je Rojters.

- Odlučni smo da nastavimo operaciju do kraja, ne obraćajući pažnju na pretnje. Apsolutno ćemo završiti posao koji smo započeli. Naša bitka će se nastaviti sve do konačne pobede - rekao je Erdogan tokom govora u Bakuu.

On je osudio Evropsku uniju i Arapsku ligu zbog njihovih kritika turske operacije i tražio međunarodna sredstva za planove Ankare za stvaranje "bezbedne zone" na severoistoku Sirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading