Kurdi optužuju Ankaru: Turska koristila hemijsko oružje u Siriji

Autor: Tanjug

Svet

19.10.2019

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci dece u Siriji koja po sebi imaju opekotine i rane, a Kurdi tvrde da je to posledica hemijskog oružja.

Foto: Ilustracija

Kurdske trupe u Siriji optužile su Tursku da u ofanzivi na njih koristi zabranjeno oružje, između ostalog i hemijsko naoružanje, objavio je britanski "Dejli mejl".

Britanski portal navodi da su kurdske snage prošle nedelje osudile upotrebu "svog raspoloživog oružja", među kojim napalm i beli fosfor, u strateškom gradu Ras al Ain, nedaleko od granice sa Turskom

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu nije za "Dejli mejl" mogla da potvrdi istinitost ove informacije, ali je navela da je u protekla dva dana u Ras al Aimu porastao broj ranjenih sa opekotinama na telu.


Kako dodaje britanski list, u međuvremenu su kurdski mediji na društvenim mrežama objavili snimke dece sa opekotinama na telu u bolnicama u blizini Ras al Aima.

Za snimke tvrde da su nastali pre uspostavljenog prekida vatre na severu Sirije, prenosi britanski list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading