Asanž se pred sudom u Londonu žalio na lođ tretman u zatvoru

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.10.2019

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio je danas prilično zbunjen kad se pojavio pred sudom u Londonu i mučio se čak da se priseti svog imena i svojih godina. On se danas pojavio sveže obrijan, bez duge brade koju je imao poslednji put kada je viđen u javnosti u maju i kada je osuđen na zatvorsku kaznu od 50 nedelja zbog toga što je prekršio uslove uslovne slobode, preneo je Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džulijan Asanž

Izgledao je kao da je dobrog zdravlja, sa unazad očešljanom sedom kosom, u teget odelu preko svetloplavog džempera i bele košulje. On je, međutim, mrmljao i mucao nekoliko sekundi dok je davao podatke o svom imenu i datumu rodenja na početku preliminarnog saslušanja.

Kada ga je sudija na kraju ročišta pitao da li zna šta se dešava, odgovorio je: "Ne baš", požalivši se na uslove u zatvoru i rekavši da nije u stanju da razmišlja razborito.

- Ne razumem kako je to pravično, ja ne mogu ništa da istražim, ne mogu da pristupim nijednom svom dokumentu. Veoma je teško tu gde sam - izjavio je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading