Posle 18 meseci pakla američkog zatvora, ruski agent Marija Butina se vratila u Moskvu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.10.2019

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska državljanka Marija Butina, koja je odslužila 18-mesečnu kaznu zatvora u SAD pod optužbom za zaveru vratila se danas u Rusiju.

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly
Marija Butina

Ona je provela kaznu u zatvoru pod optužbom da je pokušala da se infiltrira u političke organizacije sa ciljem da izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste, izrazila je, po dolasku u Moskvu, "veliku zahvalnost" onim koji su je podržavali od hapšenja u julu 2018. godine.

Butina je jutros stigla na moskovski aerodrom Šeremetjevo, dan nakon što je puštena iz zatvora na Floridi, prenosi AP.

Kako navodi Tas, Butinu su na aerodromu dočekali otac Valerij, portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i 50-ak novinara.

Butina (31) je trebalo da bude puštena iz zatvora sa smanjenim nivoom bezbednosti u Talahasiju u novembru, ali je promenom saveznog zakona omogućeno da bude puštena ranije zbog dobrog ponašanja. Marija Butina, koja je priznala da je ruski agent, uhapšena je u julu prošle godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading