Rusija odgovara SAD: Damask treba da kontroliše naftna polja

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.10.2019

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naftne oblasti na severoistoku Sirije treba da budu pod kontrolom sirijske vlade, izjavio je specijalni predstavnik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev komentarišući američke snage koje se nalaze u okolini sirijskih naftnih polja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Naravno, njih (ta naftna polja) treba da kontroliše sirijska vlada. Verujemo da je to jedini izlaz - konstatovao je Lavrentjev.

Ranije je šef Pentagona Mark Esper izjavio da će Sjedinjene Američke Države štititi naftna polja u Siriji i odgovarati silom na pokušaje da se ona zauzmu.

Prema njegovim rečima, američki vojnici ne nameravaju da tamo puštaju ni Rusiju ni sirijsku vojsku.

O Kurdima

Rusija očekuje da će kurdske formacije uspeti da napuste pograničnu zonu s Turskom na severoistoku Sirije, izjavio je Lavrentjev.

Rok za povlačenje kurdskih snaga iz pogranične zone dužine 30 kilometara na severoistoku Sirije, koji je određen rusko-turskim memorandumom, ističe u utorak u 16 sati po srednjoevropskom vremenu.

- Nadamo se, videćemo. Ne bih rekao da nema garancija (da Kurdi neće uspeti da povuku svoje snage u roku od 150 časova predviđenog memorandumom). Postignut je dogovor između naših predsednika, što znači da su i jedan i drugi predsednik dali neke garancije - objasnio je Lavrentjev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading