Crkva rekla "ne": Bajdenu uskraćeno pričešće zbog stavova o abortusu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

29.10.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivšem potpredsedniku i kandidatu za nominaciju za predsednika SAD Džo Bidenu uskraćeno je za sveto pričest u nedelju, kada je stigao u crkvu u Južnoj Karolini, zbog stava o pobačaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Prema Saut Karolajna Morning Njuzu, incident se dogodio u gradu Firenci. Otac Robert E. Morei rekao je lokalnom listu da je "morao da odbije svetu pričest bivšem potpredsedniku Džou Bajdenu"

- Sveta pričest znači da smo jedno s Bogom, jedni drugima i Crkvom. Naši postupci bi to trebali da odrazeodraziti. Bilo koja javna ličnost koja se zalaže za pobačaj stavlja se izvan crkvenog učenja ... zadržaću g. Bajdena u svojim molitvama - sveštenik rekao je u svojoj izjavi. U ovom trenutku Bajdenova kancelarija nije komentarisala odluku.

Političaru, koji je jedini katolički kandidat iz Demokratske stranke na predstojećim izborima, sveštenik je odbio pričest, jer Rimokatolička crkva veruje da je ljudski život svet od trenutka začeća, i zbog toga se čvrsto drži tog stava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading