Milo se opet okomio na Srpsku pravoslavnu crkvu

Autor: Tanjug

Svet

31.10.2019

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je sada realno na dnevnom redu pitanje crkve pred kojim se, kako kaže, ne mogu više zatvarati oči, a urgentnim ga čini i delovanje SPC.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Ukazujući da je neophodno obezbediti da svaki građanin može da ostvaruje svoja verska prava u crkvi u kojoj želi, a ne u nekoj koju mu neko propisuje, Ðukanović je rekao da kada se otvaraju teška pitanja koja imaju istorijski svoje vrlo duboke korene teško da se može naći pravi trenutak za to.

- Kao što znate, nismo žurili sa otvaranjem tog pitanja. Čini ga urgentnim i delovanje SPC u odnosu na Crnu Goru - rekao je Ðukanović, preneo je portal RTCG.

Ðukanović je primetio da sa najviših adresa SPC u Crnu Goru stižu uvredljive poruke i uvredljiv odnos prema Crnoj Gori, kao državi.


Podsetio je na reči patrijarha SPC i delovanje, kako je rekao, filijale SPC u Crnoj Gori, koja, tvrdi, pokušava da poništava sve vrednosti te savremene države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading