SAD zarađuju milione krijumčareći naftu iz Sirije: Marija Zaharova bez dlake na jeziku odbrusila Vašingtonu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

01.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sjedinjene Američke Države svakog meseca ilegalno izvoze naftu iz Sirije", saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Marija Zaharova

- Zaobilazeći sopstvene sankcije, Amerikanci krijumčare naftu iz Sirije u vrednosti od preko 30 miliona dolara na mesečnom nivou - istakla je ona.

Zaharova je ocenila da oni ne planiraju da napuste te teritorije u bliskoj budućnosti, a bavljenje nezakonitim poslom prikrivaju borbom protiv terorista.

Ona je podsetila na izjave iz Pentagona da su svi militanti u Siriji likvidirani.

- Nešto ne štima u američkom stavu - prokomentarisala je Zaharova. 

 

 

Ranije je šef Pentagona Mark Esper izjavio da će deo američkih trupa ostati u selima u blizini naftnih polja na severoistoku Sirije, kako bi sprečili da im priđu pripadnici terorističke grupe DAEŠ.

Američki ministar odbrane je dodao da nije doneta konačna odluka o povlačenju američkih trupa iz Sirije.

Ranije je list „Njujork tajms“, pozivajući se na visokog američkog zvaničnika, saopštio da američki predsednik Donald Tramp planira da ostavi mali kontingent američkih trupa na istoku Sirije za borbu protiv DAEŠ-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading