"Ona je vođa našeg vremena": Leonardo Dikaprio se udružio sa Gretom Tunberg!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.11.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Leonardo Dikaprio pohvalio je mladu aktivistkinju za očuvanje planete Gretu Tunberg nakon što su se njih dvoje sreli i razgovarali o borbi protiv klimatskih promena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greta Tunberg

U petak je glumac na svom Instagram profilu objavio dve fotografije na kojima se vide on i Greta kako sede u bašti.

- Samo se nekoliko puta desilo u istoriji da je nečiji glas postao glasniji u ključnom trenutku i delovao tako transformatorski - ali Greta Tunberg je postala vođa našeg doba. Istorija će nam suditi na osnovu onog što smo danas uradili kako bi zagarantovali da će buduće generacije moći da uživaju u istoj naseljivoj planeti koju smo mi očigledno uzeli zdravo za gotovo - napisao je Dikaprio ispod slike.

Zvezda filmova "Titanik" i "Vuk sa Volstrita" dodao je da se nada će svetski lideri shvatiti Gretinu poruku kao "poziv na buđenje".

- Zbog Grete i mladih aktivista iz celog sveta ja sam optimističan po pitanju budućnosti. Bila mi je čast da sa njom provedem vreme - napisao je on.

Glumac je najavio saradnju sa ovog devojkom.

- Ona i ja smo obećali da ćemo podržavati jedno drugo u nadi da ćemo osigurati svetliju budućnost za našu planetu - dodao je Dikaprio.

Slika je za kratko vreme skupila preko četiri miliona lajkova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

03.11.2019 20:42

Koje blairanje,što ne dođe ovde da promoviše očuvanje.