Kriza u Boliviji: Predsednik Morales podneo ostavku na zahtev vojske!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.11.2019

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolivijski predsednik Evo Morales podneo je ostavku nakon što je vojska to tražila od njega, prenose svetski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evo Morales

Komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman izjavio je večeras da je vojska sugerisala predsedniku Evo Moralesu da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

- Nakon analize unutrašnjeg konflikta u državi, zatražili smo predsednika države da se odrekne svog predsedničkog mandata kako bi se uspostavio mir i održala stabilnost za dobrobit Bolivije - rekao je Kaliman novinarima.

Oružane snage Bolivije prethodno su saopštile da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi "neutralisali" oružane grupe koje deluju van zakona.


Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povređeno.

Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima, a ranije danas Morales se složio da se održe novi izbori i zamene članovi izborne komisije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading