(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ranjavanje prenošeno uživo: Policijac pucao u demonstranta u Hongkongu!

Autor: Republika

Svet

11.11.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan mladić je ranjen kada je policija u Hongkongu pucala na demonstrante tokom nove blokade metroa i puteva u tom gradu, a sve to je išlo u programu uživo što je šokantno i neverovatno!

RepublikaFoto: twitter.com/@Reuters
Užasni prizori na ulicama kineskkog grada

Objavljen je video snimak na kojem se vidi policajac kako hvata za gušu jednog demonstranta, a zatim puca u drugog koji je prilazio da pomogne demonstrantu, prenosi AP. Snimak je bio prenošen uživo na Fejsbuku, a na kojem se vidi kako su ubrzo ostali demonstranti na ulicama krenuli na policajca koji je ispalio metkove dok su se u pozadini čuli vrisci.

Maskirani demonstrant, kojeg je prvobitno hteo da uhapsi, oslobodio se tokom borbe, ali je drugi muškarac pao na zemlju nakon pucnjave. Nakon toga policija je držala na zemlji oba demonstranta. Snimak možete da pogledate ovde.

Kako je saopštila policija, ranjeni mladić je prevezen u bolnicu gde je operisan. Bolnička uprava objavila je da je ranjeni muškarac star 21 godinu podvrgnut operaciji i da je u kritičnom stanju.

Policija je ispalila suzavac u centralnom poslovnom okrugu, gdje su neki demonstranti, krijući se iza kišobrana, blokirali ulice kada su zaposleni u kancelarijama izašli na pauzu za ručak.

Policija je saopštila da su radikalni demonstranti postavili barikade na više lokacija širom grada i upozorila ih da "odmah prekinu svoje nelegalne aktivnosti".

Policija je u Hongkongu prvi put upotrebila prave metke tokom protesta u avgustu kad su ranjena dvojica tinejdžera.

Demonstranti su ponovo podigli barikade na više lokacija u gradu izazivajući nove eskalacije nasilja dok antivladini protesti ulaze u šesti mesec.

U Hong Kongu se već 24 sedmice uzastopno dešavaju prodemokratski protesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading