(VIDEO) Zločin o kojem bruji ceo svet: Stručnjak za Napoleona snimljen kako baca delove iskasapljene devojke u reku

Autor: novosti.rs

Svet

11.11.2019

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati istoričar iz Sankt Peterburga Oleg Sokolov (63) šokirao je rusku javnost okrutnim ubistvom svoje studentkinje Anastasije Ješčenko (24) sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. Za vreme svađe Sokolov je ubio svoju ljubavnicu, a zatim je razrezao i hteo je da delove njenog tela baci u reku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Privođenje Olega Sokolova

Pijani i pomahnitali profesor zajedno sa raskomadanim telom ljubavnice pao je u reku i policiji nije bilo teško da utvrdi ko je ubica. Pritisnut dokazima profesor Oleg Sokolov je morao da prizna da je on pucao u lepu Anastasiju.

Istoričar je snimljen kako baca delove tela u reku.

Da je Oleg Sokolov bio uvažen u svojoj struci dokaz je da je za svoj rad dobio Orden legije časti Francuske. Kao gostujući profesor predavao je na Sorboni. Smatrali su ga specijalistom za Napoleonove ratove.

Anastasija se zaljubila u profesora kad je bila na trećoj godini fakulteta. Veza je nastavljena i za vreme postdiplomskih studija. Iako su skrivali svoju ljubav njihovu vezu su primetili studenti. Profesor Sokolov je svoju zgodnu ljubavnicu vodio u Pariz. Zajedno su pripremali naučne radove o istoriji Francuske. Oboje su bili fascinirani ličnošću Napoleona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ali Anastasija nije htela da se zadovolji samo ulogom ljubavnice već je pravila pritisak na Sokolova da se rastavi od svoje supruge sa kojom je imao decu.

Anastasija je rodom iz Krasnodarsko kraja, sa juga Rusije. Otac Oleg joj je profesor fiskulture, a majka Galina potpukovnik policije. Anastasijini roditelji nisu znali da je njihova ćerka u ljubavnoj vezi sa profesorom.

Ljubavnica je Sokolovu postala teret, pa se on iživljavao nad njome. Navodno da je profesor Sokolov znao da ošamari studente za po njegovom mišljenju glupa pitanja.

Dok su se gosti profesora Sokolova veselili osmog novembra u njegovom stanu u susednoj sobi je bilo mrtvo telo njegove ljubavnice. Dan kasnije pomahnitali profesor je odlučio da baci pištolj kojim je ubio ljubavnicu, a njeno telo izreže testerom. Policiji je potom rekao da je nameravao da se na kraju ubije u uniformi Napoleona i sa poslednjim pismom u rukama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ali plan mu je propao jer je pijan pao u reku zajedno sa rancem u kojem su bili delovi tela ubijene Anastasije. Njegov pad u reku primetio je neki taksista i pozvao policiju koja ga je brzo izvukla iz vode.

Pre ubistva Anastasija je razgovarala telefonom sa bratom Sergejom i požalila se da je profesor Sokolov tukao kad mu je ona rekla da će proslaviti rođendan sa svojim prijateljima i da će ostati da spava u studentskom domu.

Studenti pričaju da su u profesora Sokolova bile zaljubljene mnoge studentkinje. On je sa njima flertovao bez obzira što je imao suprugu i sa njome dve kćeri. Supruga Ana nije mogla da izdrži ponašanje nevernog muža pa je posle nove godine uzela ćerke i napustila porodični stan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Obožavao da se oblači kao Napoelon

Peterburški "Napoleon" više neće moći da na večerinkama i studentskim zabavama oblači uniformu francuskog vojskovođe i osvajača već će je zameniti za zatvorsku odeću i starost dočekati iza rešetaka ili u ludnici.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading