Asad brutalniji nego ikad: Bin Laden i El Bagdadi likvidirani nakon što su odigrali svoje uloge, znali su previše američkih tajni!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

14.11.2019

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sirije Bašar Asad uporedio je SAD sa nacistima koji vode rat za naftu. "SAD su država koja je izgrađena kao politički režim na banditskim grupama. Američki predsednik ne predstavlja državu, on je samo izvršni direktor kompanije. Iza tog direktora stoji savet direktora, a savet čine velike američke kompanije koje su realni vlasnici države: to su naftne kompanije, proizvođači oružja, banke i drugi lobiji", rekao je Asad u intervjuu za Sputnjik, odgovarajući na pitanje da li on smatra da su američke akcije u Siriji politički banditizam.

Predsednik Sirije, Bašar Asad

Prema rečima sirijskog lidera, to je prirodni rezultat postojanja američkog sistema.

- SAD nisu država, već režim čije rukovodstvo imenuju kompanije koje rade za svoju korist. Želim da vas podsetim na jedan momenat: jedan od najvažnijih faktora koji je podstakao Hitlera na napad na SSSR u Drugom svetskom ratu bila je nafta. Neki govore da je nafta bila jedini faktor i da drugih uopšte nije bilo za napad na SSSR - rekao je Asad.

- Danas se SAD bave istim stvarima, podražavajući naciste: ekspanzija, osvajanja, potkopavanje interesa drugih naroda, gaženje međunarodnog prava, humanitarnih osnova i tako dalje. I sve sve zbog nafte - dodao je on.

Osnivač organizacije "Beli šlemovi" Džejms le Mezjure je znao važne tajne, kao i likvidirani poglavar organizacije ISIS Abu Bakr el Bagdadi, rekao je Asad.

- I ja i vi znamo da su oni ("Beli šlemovi"), prirodno, deo Al Kaide. Smatram da su ti ljudi - Bin Laden i El Bagdadi bili ubijeni, pre svega, jer su znali važne tajne. Oni su postali teret nakon što su ispunili svoje uloge. Pošto su odigrali svoju ulogu, rešili su da ih se oslobode - izjavio je Asad.

Prema njegovim rečima, nemoguće je poverovati u prirodnu smrt ili samoubistvo navedenih lica. Oni su ubijeni "kako bi zajedno s njima umrla i istina".

- Zašto su ubijeni El Bagdadi i Bin Laden? Možda zato jer da su oni ostali živi, rekli bi istinu u određenoj situaciji. Možda je, osnivač "Belih šlemova" usrdno radio na svojim memoarima, a to je nedopustivo. To su pretpostavke, ali ozbiljne pretpostavke, jer mi druge verzije za sada nisu ubedljive - izjavio je sirijski predsednik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading