Erdogan o kupovini ruskog oružja: Nećemo se odreći S-400 čak i da nam SAD ponudi Patriot

Autor: Tanjug

Svet

14.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ankara se neće odreći ruskog sistema protivraketne odbrane S-400, čak i ako nabavi američki sistem Patriot", izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan po povratku iz Vašingtona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- Rekli smo SAD da ćemo kupiti sistem Patriot, ako nam daju povoljnu ponudu. Međutim, smatramo da je (američka) ponuda da potpuno odustanemo od S-400 potpuno pogrešna - rekao je Erdogan preneo je NTV.

Kako je preneo TAS S, on je istakao da se Turska neće odreći S-400 u korist Patriota.

- Za nas je važno da imamo S-400 u svom odbrambenom sistemu. Kupićemo i S-400 i Patriot, jer razvijamo naš odbrambeni sistem na raznolik način. To je strategija naših oružanih snaga - rekao je Erdogan.

 

 

On je isključio mogućnost izbora između Rusije i SAD kao kursa spoljne politike Turske.

- Postoje političari koji me pitaju ko je neprijatelj: SAD ili Rusija. Ne želim neprijatelje. Želim da budem prijatelj i sa Amerikom i sa Rusijom. To je naš cilj i pravimo odgovarajuće korake ka njemu. A neki su zabrinuti zbog toga - zaključio je predsednik Turske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading