Srpski studenti HITNO evakuisani! Stanje u Hongkongu na ivici rata

Autor:

Svet

18.11.2019

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Honkongu započela je novo rasterivanje demonstranata nakon višednevnih sukoba u blizini Politehničkog fakulteta. Saša Moderc, otac jednog od studenata iz Srbije kaže da su svi srpski studenti hitno evakuisani!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opšte rasulo u Hongkongu

Policija u Hongkongu koristila je danas suzavac i gumene metke kako bi zadržala stotine antivladinih demonstranata koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta.

Desetine demonstranata pokušale su da pobegnu iz kompleksa, nakon noći pune nasilja u poluautonomnoj kineskoj teritoriji, nakon što su glavni putevi blokirani, most zapaljen, a jedan policajac pogođen strelom.

Tokom noći povređeno je 38 ljudi, saopštila je gradska zdravstvena služba.

Policija je pozvala sve zabarikadirane na Politehničkom univerzitetu da predaju oružje i druge opasne predmete, da skinu gas maske i da mirno napuste kompleks.

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od srpskih studenata koji se tamo nalazi, rekao nam je da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom i sprovedeni u bezbedan hotel.

- Deo njih se vraća u Srbiju preko Moskve noćas u 22 sata, neki imaju kartu za utorak. Svi su dobro. Semestar je prekinut, ocene će biti utvrđene prema predispitnim obavezama i drugim zadacima. O drugom semestru ne zna se ništa - rekao je Moderc za Srbiju Danas.

Policija u Hongkongu opkolila je juče više stotina demonstranata kako im ne bi dozvolila da izađu iz velikog univerzitetskog kompleksa i oslobodivši na taj način okolne ulice posle dvodnevne blokade.

Stotine demonstranata su se tokom celog jednog dana unutar Politehničkog univerziteta borile sa policijskim vodenim topovima i blindiranim vozilima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading