Švedsko tužilaštvo odustalo od istrage protiv Asanža

Autor: Tanjug

Svet

19.11.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedski tužilac saopštio je danas da je istraga o navodnom silovanju, koje je počinio osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, obustavljena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džulijan Asanž

- Želim da vas obavestim o mojoj odluci da se obustavi preliminarna istraga - rekla je zamenica Tužioca Iv Mari Person, prenosi AP.

Ona je kazala i da ne postoji mogućnost da se na tu odluku uloži žalba, prenosi Rojters. Prema njenim rečima, dodatno ispitivanje Asanža neće značajno promeniti balans dokaza.


Odgovorna urednica Vikiliksa Kristin Hrafnson napisala je na Tviteru da bi sada fokus trebalo da bude na pretnji na koju Asanž upozorava godinama - a to je ratoborno gonjenje SAD i pretnja koju to predstavlja za Prvi amandman.

Današnja odluka tužilaštva usledila je nakon odluke švedskog suda da Asanž ne bi trebalo da bude uhapsen. Asanž se trenutno nalazi u zatvoru u Velikoj Britaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading