Putin sa udovicama stradalih stručnjaka: Radili na oružju kakvog nema ravnog u svetu

Autor:

Svet

22.11.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da najnovijem raketnom motoru, tokom čijeg su testiranja početkom avgusta na vojnom poligonu kod Severodvinska poginuli radnici državne kompanije "Rosatom" i predstavnici ruskog ministarstva odbrane, nema ravnog u svetu i obećao je da će se nastaviti sa modernizacijom tog oružja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Sama činjenica da posedujemo tako jedinstvene tehnologije danas je najvažnija pouzdana garancija mira na planeti - rekao je Putin u Kremlju na ceremoniji uručenja posthumnih ordena za hrabrost udovicama poginulih stručnjaka.

Prvi čovek Ruske Federacije je naglasio da su poginuli imali posebnu misiju. - To nije bio običan posao koji je doveo do tragedije. Posvetiti svoj život tom poslu je junaštvo, ozbiljan izbor pravog muškarca, građanina i patriote - rekao je Putin.

On je dodao da su svi posmrtno nagrađeni bili talentovani stručnjaci ekstraklase. - I svi su dali nezamenjiv doprinos u jačanju ruske države - poručio je Putin.

Na vojnom poligonu u Arhangelskoj oblasti 8. avgusta se, prilikom testiranja sistema motora na tečni pogon, dogodila eksplozija praćena požarom. Ministarstvo odbrane Rusije je prvo saopštilo da su poginule dve osobe, a kasnije je "Rosatom" saopštio da je poginulo petoro njegovih stručnjaka. I vojska i lokalne vlasti izjavile su da je nivo zračenja normalan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading