Tramp ocrnio demokrate, rekao da želi suđenje u Senatu

Autor: Tanjug

Svet

23.11.2019

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je danas istragu o opozivu kao "totalnu glupost", izvređao jedan broj američkih diplomata koji su svedočili pred Kongresom o njegovom pritisku na Ukrajinu, ali i rekao da želi da dođe do suđenja u Senatu koji vode republikanac.

RepublikaFoto: Tanjug/APD
Donald Tramp

Tramp je rekao da su demokratski predstavnici izgledali kao "budale" tokom saslušanja na Kapitol Hilu, a zatim ponudio uvid u svoju političku strategiju uoči očekivanog glasanja o opozivu. Ako se to dogodi, Senat će održati suđenje o tome da li će ga smeniti sa dužnosti, prenosi AP.

Ponovio je opovrgnute "teorije zavere" da se Ukrajina umešala u izbore 2016. godine, samo dan nakon što je bivši savetnik Bele kuće svedočio da je ta tvrdnja bila "izmišljeni narativ"'' koja je išao u korist ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

U telefonskom intervjuu za "Foks i prijatelje", Tramp je rekao da ne očekuje da će biti opozvan. Ali najavio je da će, ukoliko Predstavnički dom Kongresa SAD izglasa opoziv, pozdraviti suđenje u Senatu koji vode republikanac.

- Iskreno, želim suđenje - rekao je Tramp.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading