(VIDEO) SRPSKI PRIJATELJ RADIO O GLAVI PUTINU! Procureli strogo poverljivi podaci: On je tražio da se Vladimir Vladimirovič izbaci iz službe!

Autor: Republika

Svet

23.11.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijera Vladimira Putina mogla se završiti samo par meseci pre nego što je postao predsednik Ruske Federacije, tvrdi bivši visoki zvaničnik Kremlja u administraciji Borisa Jeljcina Valentin Jumašev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U intervjuu koji je Jumašev dao američko ruskom novinaru Vladimiru Ponceru, a koji je emitovan na Jutjubu, Jumašev je otkrio nepoznate detalje drame iza scene kasnih devedesetih, piše "Raša tudej".

Kako se podseća, Putin je radio za Federalnu obaveštajnu službu između septembra 1998. i maja 1999. godine, pre nego što je najpre postao zamenik premijera, a potom i premijer i predsednik, nakon što je Boris Jeljcin dao neočekivanu ostavku.

Međutim, sve je moglo biti drugačije.

Prema navodima "Raša tudeja", u vreme dok je Putin vodio Federalnu obaveštajnu službu, uticajni ruski diplomata Jegvenij Primakov bio je premijer.

Podsetimo, ovdašnjoj javnosti Primakov je najviše poznat po tome što je otkazao zvaničnu posetu Vašingtonu i vratio svoj avion preko Atlantika u znak protesta zbog NATO bombardovanja Jugoslavije.

Sa druge strane, iako je u Srbiji Primakov zbog ovog poteza pobrao sve simpatije, u to vreme proglašen je kao potencijalni Jeljcinov naslednik, zbog čega je postao i Putinov rival.

- Primakov je u dva navrata pokušao da zbaci Putina sa čela Obaveštajne službe. Samo nekoliko ljudi je to znalo - rekao je Jumašev.

Međutim, kako on tvrdi, Jeljcin nije dozvolio Primakovu to da uradi, nakon čega je procenjeno da bi Primakov bio isuviše autoritaran lider u stilu svojih prethodnika iz SSSR, pa je vođenje države povereno Putinu.

Inače, u Moskvi je nedavno otkrivena bista Jevgenija Primakova, a Putin je tom prilikom za svog "najvećeg suparnika" rekao da je bio osoba koja je "ostvarila masivan uticaj".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

23.11.2019 23:28

Boze moj, Ptin je zgodinama sve lepsi i zgodniji. Kako samo mladoliko izgleda danas, lepsi nego devedesetih. Da su mogli da ga smene oni bi ga i smenili. Najvise mrzim iznosenje nekih tajni tek kad se upletene osobe upokoje. Mrtva usta ne mogu da se brane.