TRAMP RAZBESNEO KINU

Autor:

Svet

28.11.2019

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je juče pozvala na razgovor američkog ambasadora Terija Brenstada kako bi iskazala "snažan protest" zbog odluke predsednika Donalda Trampa da potpiše zakon o ljudskim pravima u Hongkongu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je prethodno potpisao zakon koji je usvojio Kongres o davanju podrške demonstrantima u Hongkongu i sankcijama kineskim vlastima.

Zamenik šefa kineske diplomatije Le Jučeng preneo je američkom ambasadoru da takav potez predstavlja "ozbiljno mešanje u unutrašnje poslove Kine i ozbiljno kršenje me|unarodnog prava".

Le je potez Trampa nazvao "otvorenim hegemonističkim činom" i pozvao SAD da ne primenjuju zakone kako bi sprečile da se pričini veća šteta u odnosima između SAD i Kine.

Američki ambasador pozvan na raport u Pekingu

U prethodno objavljenom saopštenju ministarstva spoljnih poslova Kine oštro je osu|eno potpisivanje zakona i najavljena reakcija Kine. ž

Navodi se da se sav narod Hongkonga i Kine protivi takvoj odluci.

Uprkos oštrom stavu koji Tramp ima prema Kini, njegovi predizborni rekviziti za izbore 2020. godine, poput kape namenjene pristalicama republikanaca, proizvedeni su u Kini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading