(VIDEO) Srpski telegraf i Republika na licu mesta u Londonu: Stoltenberg drži završnu konferenciju na samitu NATO

Autor: N. VLAČO

Svet

04.12.2019

09:58 >> 13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf i portal Republika stigli su na imanje kod Votforda, na obodu Londona, gde u elitnom hotelu "Grouv" u 11 sati počinje glavni deo samita NATO - sastanak šefova država i vlada članica Alijanse.

RepublikaFoto: ST/N. VLAČO
Jens Stoltenberg na završnoj konferenciji
Foto: Republika

Kako javlja naš reporter, lideri NATO su nakon višečasovnog sastanka objavili završnu deklaraciju samita NATO, a generalni sekretar Jens Stoltenberg drži završnu konferenciji za medije, među kojima je i Srpski telegraf.

Prema ranijim izveštajima našeg reportera, imanje je nadletao helikopter, uspostavljena je zabrana za dronove, a policija je na pristupnom putu postavljena na svakih par metara.

Podsetimo, dvodnevni samit NATO,  povodom 70. godišnjice postojanja Alijanse, otpočeo je juče u Londonu.

Šef Bele kuće je sa suprugom Melanijom Tramp stigao u britansku prestonicu u ponedeljak uveče, a juče je imao radni doručak sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, na kojem su razgovarali o podeli tereta troškova u okviru Alijanse i planu da zaključno sa krajem ove godine evropski saveznici i Kanada potroše 130 milijardi dolara, a da se ta suma do kraja 2024. uveća na 400 milijardi dolara.

RepublikaFoto: ST/N. VLAČO
RepublikaFoto: ST/N. VLAČO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading