ZA BUDUĆNOST DECE: Roditelji iz 30 zemalja traže HITNE MERE za suzbijanje klimatskih promena!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.12.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji iz skoro 30 zemalja zatražili su danas od zvaničnika koji pregovaraju na samitu o klimi u Madridu da preduzmu hitne mere kako bi se smanjio uticaj klimatskih promena u svetu, a za dobrobit dece kojima, kako kažu, štete sve veće zagađenje i prirodne katastrofe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Više od 200 aktivista roditeljskih grupa sa svih kontinenata potpisali su izjavu u kojoj naglašavaju da je trenutna klimatska konferencija u Madridu "ključna šansa" da se doprinese smanjenju globalnog zagrevanja za 1,5 stepen Celzijusa.

Oni kažu da su kao roditelji očajni što predaju decu "oštećenom svetu na ivici klimatskog haosa i ekološkog kraha", prenose agencije.

Sa svakim minutom političke pasivnosti, produbljuje se klimatska kriza, rizikuju životi, zdravlje i budućnost dece, dodaju oni.

Deca, kažu, moraju da doživljavaju katastrofe izazvane klimatskim promenama - od tropskih oluja u Africi i Aziji preko poplava i klizišta u Evropi i Brazilu do požara izazvanih sušom u Kaliforniji i Australiji.

- Sada smo u kritičnom trenutku u kome nas svaka emitovana tona ugljenika pibližava opasnoj klimatskoj tački što bi moglo da uništi ljudsku civilizaciju za našeg života - upozorile su grupe za zaštitu okoline.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading