Ludilo janičara: Kome vi dajete Nobelovu nagradu?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.12.2019

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik države, cele države, koja je zvaničnom presudom osuđena za genocid nad Jermenima, danas je besramno optužio Nobelov komitet da je nagrdio ljudska prava dodeljujući nagradu Peteru Handkeu. Erdogan je dodao da je Handke kritikovan zbog podrške Slobodanu Miloševiću, te da je rasista koji negira genocid u Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Turska je jedina država na svetu koja negira genocid nad Jermenima, te se postavlja pitanje kako je moguće da pored takvog istorijskog tereta, i osvajana Osmanlijskog carstva, Erdogan može da izriče ovako besmislene i neutemeljene kritike.

- Davanjem Nobelove nagrade za književnost rasisti, koji negira genocid u Bosni i brani ratne zločince i to 10. decembra na Dan ljudskih prava, ne znači ništa drugo nego nagradjivanje za kršenje ljudskih prava - rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

Turska je rekla i da se pridružila drugim zemljama koje bojkotuju ceremoniju uručenja Nobelove nagrade u znak protesta zbog izbora Handkea.

Rojters navodi da je Handke (77) davao podršku Miloševiću i govorio na njegovoj sahrani 2006. godine. Handkeu će danas biti uručena nagrada i novčani iznos od 935.000 dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading