UPRKOS SANKCIJAMA! Putin zadovoljan: Rusija sve jača na globalnom tržištu oružja

Autor: Tanjug

Svet

16.12.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pozicija Rusije na globalnom tržištu oružja jača", uprkos pojačanom režimu sankcija i nelojalnoj konkurenciji, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Izvoz ruskog naoružanja i vojne opreme raste, ove godine isporučeno je oružja i opreme vredne 13 milijardi dolara, rekao je Putin i dodao da je to više od dve milijarde dolara u odnosu na isti period prošle godine, preneo je TAS S.

- Pozicija Rusije na globalnom tržištu oružja jača, uprkos pojačanom režimu sankcija i nelojalnoj konkurenciji - istakao je Putin.

Putin je dodao da situaciju na tržištima oružja treba stalno analizirati i da treba voditi računa o promenljivim zahtevima kupaca.

 

 

- Potrebno je stalno analizirati stanje na regionalnim tržištima, u realnom vremenu, uzimajući u obzir promenljive zahteve kupaca i udovoljavajući njihovim rastućim zahtevima - rekao je predsednik Rusije.

On kaže i da su narudžbine za rusko naoružanje generalno stabilne i iznose preko 50 milijardi dolara.

- Velika potražnja za domaćim odbrambenim proizvodima je ozbiljan podsticaj za poboljšanje oblika i metoda rada i zadržavanje vodećih pozicija u ovom segmentu visoke tehnologije - dodao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading