ZEMLJA GORI, A SKOT SE ČEŠLJA: Australijanci pobesneli što im je premijer na Havajima tokom katastrofe, on se vratio i izvinio

Autor: Tanjug

Svet

22.12.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski premijer Skot Morison izvinio se danas jer je otišao na porodični odmor na Havajima dok požari, u kojima su poginula dva vatrogasca dobrovoljca, besne u više država, uništavajući kuće i prirodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Skot Morison

Morison je prekinuo odmor sa suprugom i odraslom decom usled besa javnosti zbog njegovog odsustva tokom nacionalne krize i sinoć stigao kući. On je jutros razgovarao s novinarima, tokom posete sedištu Ruralne vatrogasne službe u Sidneju, prenosi AP.

Morison je rekao da bi uradio stvari drugačije da je znao unapred šta će se desiti, ali i da je "siguran da Australijanci razumeju da kada nešto obećate deci, to pokušate i da ispunite".

- Ali, kao premijer, imate i druge odgovornosti, i ja to prihvatam i prihvatam kritike - dodao je premijer.

Morison je takođe odgovorio na kritike da njegova vlada nije učinila dovoljno u borbi protiv klimatskih promena, što je navedeno kao glavni faktor u nizu požara koji gore širom država Novi Južni Vels, Viktorija i Južna Australija.

Rekao je da postoje i "mnogi drugi faktori" koji su odgovorni za ove požare bez presedana tokom rekordnog toplotnog talasa.

Desetine domova izgubljene su od četvrtka u velikim požarima, uključujući i onaj koji je obuhvatio više od 460.000 hektara zemlje.

Tridesetak vatrogasaca iz Kanade i devet iz Sjedinjenih Država pridružili su se danas borbi protiv požara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading