Putin ne odstupa: Rusija će jačati nuklearno naoružanje

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.12.2019

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je spremna da radi na novim sporazumima o kontroli naoružanja, ali pre pokretanja tog procesa nastaviće da jača svoje nuklearne snage, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Spremni smo da radimo na novim sporazumima u oblasti kontrole oružja, ali dok god se ne pokrene ovaj proces, nastavićemo da jačamo naše sopstvene nuklearne snage - rekao je Putin obraćajući se na sednici odbora ruskog Ministarstva odbrane.

On je dodao da se to naročito odnosi na raketne sisteme "Avangard" i "Jars" za strateške raketne snage i nuklearne podmornice klase Borej za mornaricu, prenosi TAS S.

Pored toga, kako je naveo, Rusija će nastaviti s planiranim radom na osmišljavanju drugih naprednih raketnih sistema "sposobnih da obezbede garantovano odvraćanje od agresije protiv Rusije" i njenih saveznika.

On je, takođe, postavio kao zadatak rad na "novim, efikasnijim sredstvima korišćenja vojnika i jedinica" kroz "uvođenje pozitivnih razultata u programe borbene obuke".

- Dakle, u okviru predstojeće vojne vežbe Kavkaz 2020, posebna pažnja se mora obratiti na obuku štaba za prevođenje koalilcionih snaga, a što se tiče vojske, na reagovanje u teškim geografskim i klimatskim uslovima - rekao je Putin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading