Njujorška policija tvrdi: Tajms skver najbezbednije mesto na svetu za doček

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.12.2019

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajms skver će za ovogodišnju novogodišnju noć biti "najbezbednije mesto na planeti Zemlji", ocenio je danas šef njuroške antiterorističke jedinice Džon Miler.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pripreme za doček Nove godine u Nju Jorku

Prema njegovim rečima, hiljade policajaca biće na dužnosti tokom proslave u utorak uveče, zajedno sa specijalizovanim jedinicama naoružanim dugim cevima, u pratnji pasa dresiranih za otkrivanje eksplozivnih naprava i uz druge preduzete mere.

Prvi put, policijski dronovi trebalo bi da nadziru veliku proslavu - godinu dana nakon što je kiša prizemljila posmatračke male bespilotne letelice, tokom dočeka 2019, a Miler kaže da primena različitih bezbednosnih alata i tehnika daje policiji "raznolike šanse da uhvati nešto što bi pokušalo da prođe".

- Tajms skver će verovatno biti najbezbednije mesto na planeti Zemlji za novogodišnje veče, jer niko drugi ne ulaže toliko truda u događaj poput ovog - rekao je Miler.

Kako navodi taj medij, ulice oko Tajms skvera biće zatvorene za saobraćaj vozila nekoliko sati pre ponoći, a policijska vozila i kamioni napunjeni peskom biće pozicionirani tako da zaustave eventualni pokušaj uletanja kolima u masu.

Svi koji nameravaju da prisustvuju festivalu koji će biti ispunjen konfetama, treba da očekuju da će biti pregledani detektorima metala pre nekog što priđu jednom od 65 ispostava za posmatranje proslave, koje su organizovane da bi se spečilo prepunjavanje samog Tajms skvera.

Širok spisak predmeta je zabranjen da se nosi sa sobom na trg

Rančevi, stolice i ručni frižideri zabranjeni su, kao i korišćenje ličnih dronova. I nemojte ni pomisliti na to da otvorite penušavo vino, ili neko drugo žestoko piće - njujorška policija saopštila je da je alkohol strogo zabranjen.

Ne postoje nikakvi toaleti, a svako ko ode neće moći da se vrati na svoje mesto.

Policija će nadzirati proslavu sa više od 1.000 kamera, čemu će biti pridodati snimci iz policijskih helikoptera i dronova.

Nekoliko policijskih dronova opremljeno je kamerama za termalno snimanje sa mogućnošću 3D mapiranja, kao i kamerama sa snažnim sočivima koja mogu da značajno zumiraju pojedinca.

Od prošle Nove godine, ova oprema je korišćena za obezbeđivanje drugih događaja u gradu, poput Marša žena ili parade na Dan svetog Patrika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading