Iranski ajatolah prokleo Amerikance i poručio da se region očisti od podmuklih zveri

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.01.2020

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik iranskog vrhovnog vođe ajatolah Ahmad Katami izneo je pretnju američkim trupama na Bliskom istoku i rekao da je vreme da se region očisti od podmuklih zveri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ahmad Katami

Ajatolah Ahmad Katami predvodio je današnje molitve u Teheranu, samo nekoliko sati nakon što je u vazdušnom napadu SAD-a u Bagdadu ubijen iranski general Kasim Sulejmani, preneo je AP.

Katami je rekao da Amerikanci više nikada neće uživati u duševnom miru nakon ubistva komandanta elitne jedinice Kuds Iranske revolucionarne garde generala Kasima Sulejmanija.

On je dodao: "Kažem Amerikancima, posebno Trampu, osvetićemo se tako što ćemo im dnevnu svetlost promeniti u mrkli mrak".

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei imenovao je danas brigadnog generala Esmaila Ganija za novog komandanta Kuds jedinica nakon ubistva Kasima Sulejmanija.

Gani je bio zamenik Sulejmanija koji je poginuo jutros u američkom napadu u Iraku.

U međuvremenu, najmoćniji irački šiitski verski vođa ocenio je napad SAD u kojem su, takođe, ubijeni irački zvaničnici kršenjem iračkog suvereniteta.

Ajatolah Ali al-Sistani je u svom govoru tokom današnjih molitvi rekao da zemlju očekuje suočavanje sa "veoma teškim vremenima" i pozvao na suzdržavanje svih strana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading