Ucenjena Trampova glava! Evo koliki iznos nudi Iran

Autor: Kurir

Svet

05.01.2020

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran je navodno ucenio glavi predsednika SAD Donalda Trampa na 80 miliona dolara zapretio da će napasti Belu kuću kao odgovor na upozorenje predsednika da će bilo kakav napad američkih interesa u regionu doneti veliku odmazdu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/pixabay.com
Trampu "nacrtali" metu na čelu

Prema reporteru NBC Njuza, organizator pogrebne povorke za generala Kasima Sulejmanija pozvao je sve Irance da doniraju po jedan dolar", kako bi se na glavu predsednika Trampa skupilo bogatstvo u iznosu od 80 miliona dolara".

Kaže se da je organizator primedbe rekao tokom pogrebne povorke u Mašadu.

Ranije u nedjelju, iranski poslanik Abolfazl Abutorabi pretio je da će započeti napad na američko tlo.

- Možemo napasti i samu Belu kuću, možemo odgovoriti na američkom tlu. Imamo moć i božju volju da odgovorimo u pravo vreme - rekao je Abutorabi, prenosi iranska novinska agencija za rad.

Abutorabi je nastavio da je „ovo objava rata, što znači da ako oklevate gubite“.

- Kada neko objavi rat, da li želite da reagujete na metke sa cvećem? Upucaće vas u glavu - dodao je.

Abutorabijeva pretnja upućena je u nedjelju na otvorenom zasedanju parlamenta u Teheranu u Iranu, i samo nekoliko dana nakon što je Sulejmani, ubijen u napadu američkim dronom u Bagdadu.

U subotu je komandant Revolucionarne garde general-major Husein Salami obećao "stratešku osvetu kojom će se definitivno prekinuti prisustvo SAD-a u regionu".

Međutim, Tramp, kojeg su iranski čelnici nazvali "teroristom u odelu", zapretio je da će pogoditi 52 kritična cilja u Iranu u znak odmazde ako Teheran pogodi bilo koje američke interese u regiji. Povećao je uloge nakon što je Iran rekao da je odredio 35 meta potencijalnih udara i podigao svoje crvene 'zastave osvete' nad ključnom džamijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dragan22

06.01.2020 21:46

pravi se haos da bi se smanjila populacija na planeti,previse nas je!!!