PUTIN SE OBRATIO VOJNICIMA U SIRIJI: Ovde branite i Rusiju!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

07.01.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa sirijskim liderom Bašarom Asadom da je na severu, severozapadu i istoku Sirije ostalo mnogo problema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Asad i Putin

- Ima još veoma mnogo problema - i na severu, i na istoku i na severozapadu zemlje - rekao je Putin na sastanku sa Asadom u Damasku.

Putin je istakao da zajedničke akcije Rusije i Sirije omogućavaju da se eliminišu najopasnije vođe terorista i da je "mnogo toga učinjeno za godinu dana“.

Na sastanku sa sirijskim predsednikom Putin je konstatovao da se situacija u Siriji kardinalno izmenila nabolje, ali da se u regionu "nažalost, zaoštrava“.

On je, takođe, zahvalio Asadu na pozivu da dođe u Siriju.

- Što se tiče Sirije, zahvaljujući vašim naporima i našim zajedničkim akcijama, situacija ne samo da se kardinalno izmenila, već smo faktički svedoci obnove sirijske državnosti u Siriji, jedinstvene integrisane zemlje - dodao je ruski predsednik.

Ruska vojska u Siriji ne samo da pomaže da se zemlja oslobodi od terorista, već i štiti svoj dom sprečavajući militante da uđu u Rusiju i susedne zemlje, rekao je Putin obraćajući se ruskim vojnicima u Siriji.

 

 

- Rusija, vaši najrođeniji ponose se vama i žele vam sve najbolje. Želim još jednom da naglasim da vi ovde u Siriji ne samo što pomažete sirijskom narodu da se oslobodi terorističkih grupa i bandi, ovde - u Siriji - vi branite svoj rodni dom, ne dozvoljavate filtriranje terorista u Rusiju i susedne države - istakao je ruski predsednik.

On je zahvalio ruskim i sirijskim vojnicima, uključujući i lekare, na savesnom vršenju svoje dužnosti u Siriji.

- Snage za specijalne operacije uspešno rešavaju zadatke. Mornarica na obali Sirije nastavlja da uspešno brani naše nacionalne interese u Siriji - naglasio je Putin.

Tokom posete Damasku, Putin je lično čestitao ruskim vojnicima u Siriji Novu godinu i Božić.   

Ruski lider posetio je 7. januara Damask, gde je obišao komandni punkt grupe Oružanih snaga Rusije u Siriji i sastao se sa predsednikom Sirije Bašarom Asadom. U okviru posete održani su i bilateralni pregovori ruske i sirijske delegacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading