Lavrov preneo stav Rusije i Turske o Iranu: Putin i Erdogan osudili ubistvo generala Sulejmanija

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2020

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan osudili su američke akcije preduzete protiv iranskih državljana u Iraku i posebno ubistvo šefa elitne iračke jedinice Revolucionarne garde Kuds, generala Kasima Sulejmanija, izjavio je danas novinarima ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora u Istanbulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Osudili smo situaciju do koje je došlo u Persijskom zalivu kao rezultat pogrešnih i visoko rizičnih akcija Sjedinjenih Američkih Država u Iraku protiv iranskih državljana, uključujući komandanta iranske Revolucionarne garde Sulejmanija - naglasio je Lavrov, preneo je TAS S.

- U svetlu događaja poslednjih dana, predsednici su izrazili snažnu podršku rešavanju svih pitanja u zoni Persijskog zaljeva i regionu uopšte isključivo mirnim putem u skladu sa međunarodnim pravom - naglasio je ruski ministar spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading