RUSKI PREDSTAVNIK U UN O PERSIJSKOM ZALIVU: Cena sukoba je suviše visoka

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

09.01.2020

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija poziva na hitnu deeskalaciju situacije u regionu Persijskog zaliva, cena sukoba je suviše visoka", izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vasilij Nebenzja

Nebenzja je napomenuo i da "region Bliskog istoka i Severne Afrike već mnogo godina više nego drugi trpi zbog iskrivljavanja međunarodnog prava i nepromišljenog mešanja.

- Nerešeni palestinsko-izraelski sukob, ilegalna invazija na Irak, neprestano nasilje u Avganistanu, ubistvo libijskog vođe i uništavanje zemlje, pokušaj svrgavanja legitimne vlasti u Siriji, vansudsko kažnjavanje zvaničnika suverene vlasti u trećoj zemlji, samo su neki od primera dejstava koje su ostavile rane na telu međunarodnog zakona i reda - naglasio je Nebenzja.

 

 

Prema njegovim rečima, suština svih ovih događaja bio je izlazak SAD iz Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana o iranskom nuklearnom programu, „koji je odobrio Savet bezbednosti UN i koji je od ključnog značaja za neširenje nuklearnog oružja".

- Kao rezultat sve veće konfrontacije, region i ceo svet našli su se na ivici sukoba, čije su posledice nepredvidive. Pozivamo na hitnu deeskalaciju - rizik od sukoba je suviše velik, a cena suviše visoka - zaključio je Nebenzja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading