Sada je jasno na čijoj su strani: Islamska država pozdravila ubistvo iranskog generala

Autor:

Svet

10.01.2020

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islamska država pozdravila je danas ubistvo iranskog generala Kasima Sulejmanija, koji je tokom svojih ratnih poduhvata imao puno uspeha u borbi protiv terorista.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Oni su na svojoj internet stranici danas istakli da je njegova smrt "zadovoljila srca vernika", čime su jasno stavili do znanja da su im Amerikanci učinili ogromnu uslugu.

Iako su SAD i Iran strogo izbegavali da deluju zajedno, nekada su bili na istoj strani u borbi protiv Islamske države, sada postaju jasne špekulacije o tome da su pripadnici ove terorističke organizacije u stvari saveznici SAD-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kasim Solejmani

Kao komandant elitne jedinice Kurdistanske Revolucionarne garde, Sulejmani je bio jedan od glavnih komandanata na terenu koji je predvodio borbu protiv Islamske države.

U bombardovanju američkih snaga prošlog petka u Iraku ubijeni su iranski general Kasim Sulejmani i visoki irački komandant paravojne grupe Abu Mahdi al Muhandis.

Islamska država je navela da su njeni pripadnici godinama pokušavali da ih ubiju, ali da je „Bog učinio da poginu od ruku svojih saveznika“, te da su obojica otišla predaleko "u prolivanju krvi muslimana u Iraku i Siriji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading