PUTIN I MERKELOVA ČETIRI SATA U ČETIRI OKA: Dogovor koji je postignut uzbudiće duhove u Beloj kući!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

11.01.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je, nakon sastanka s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da Rusija ceni odgovoran stav Nemačke koja podržava završetak projekta "Severni tok 2".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Merkelova i Putin

- Rusija i Nemačka imaju čitav niz zajedničkih projekata u oblasti energetike. Visoko cenimo odgovoran stav nemačke vlade i podršku svima poznatom projektu "Severni tok 2" - rekao je Putin, ocenivši da je sastanak s nemačkom kancelarkom bio veoma sadržajan i koristan.

Prema njegovim rečima, Rusija će uspeti da izgradi gasovod "Severni tok 2" bez inostranih partnera, samo treba utvrditi rok za završetak tog posla.

- U prvom kvartalu sledeće godine rad na "Severnom toku 2" će biti završen i on će biti pušten u rad - rekao je Putin. 

 

 

Nemačka kancelarka je na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim liderom izjavila da gasovod "Severni tok 2" mora biti završen bez obzira na sankcije koje su uvele SAD.

Ona je naglasila da će Nemačka nastaviti da podržava taj projekat, ocenivši da su američke sankcije pogrešan potez.

- Razgovarali smo, naravno, o projektu "Severni tok 2". Novo evropsko zakonodavstvo mu je dalo legitimitet, neophodno je da ga završimo. Nemačka i druge evropske zemlje imaju korist od "Severnog toka". Svi su zainteresovani za diversifikaciju svojih gasnih isporuka, ali ovo je veoma važan projekat - rekla je Merkelova novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading